Wie zijn wij...


Na bijna 12 jaar samenwerking, op de keramiekwerkplaats van Stichting Orion, hebben we de grote stap gewaagd en zijn we in januari 2018 officieel Schaal 7 keramiekatelier begonnen.  We kregen veel vraag naar workshops en uniek keramiek waar we op dat moment niet aan konden voldoen. Daar zijn we ons als Schaal 7 op gaan richten. Daarnaast kregen we ook steeds meer de behoefte om ons zelf creatief uit te leven. Hier kan je zien wat daaruit ontstaat.

 

Joyce Denie


Ik hou van creëren, met uiteenlopende materialen. Een creatieve duizendpoot dus... maar mijn passie ligt bij de klei. Grafisch ontwerp komt op de tweede plaats, en vindt het heerlijk die twee te combineren. Dit geeft me de mogelijkheid om mijn werk te personaliseren.

12 jaar geleden heb ik de 3-jarige ambachtelijke opleiding gevolgd om te leren draaien... vond dat iets magisch...

maar raakte al gauw verslingerd aan het handvormen. Door heel veel te doen en te experimenteren, heb ik me gespecialiseerd in het glazuren. Na veel missers  en leuke verrassingen in de loop van de tijd een aantal spannende

glazuurcombinaties ontwikkeld, die ons werk nòg unieker maken.

Mijn werk herken je aan de vloeiende/vrouwelijke lijnen, die erom vragen aangeraakt te worden. Geen beter compliment dan te horen dat je niet van mijn werk af kan blijven... vooral doen!

Peter Sparreboom


Inmiddels werk ik 30 jaar met keramiek. Na mijn 5 jarige opleiding heb ik bij verschillende bedrijven gedraaid.

De klei laat me na al die jaren nog steeds nieuwe mogelijkheden zien en ontdekken. De passie voor klei blijft groot. Ik werk graag intuïtief en vaak in kleine series. Daarna weer op naar een nieuwe uitdaging. Af en toe vraag ik mijn handen me iets nieuws te laten zien. Het maakt me niet uit of het boetseren, draaien of een andere techniek is.  Soms is het een combinatie.

Nu ben ik werkzaam in een werkplaats waar we, met mensen met een beperking, keramiek maken. Onze medewerkers maken gebruik van mallen die afgestemd zijn op hun mogelijkheden. Ook hier komt een stuk creativiteit bij kijken. Hoe kan iemand, die schijnbaar niets kan, toch een waardevol product maken...

Klei blijft fascineren... ik zeg altijd...ik krijg betaald voor mijn hobby!Eigen werk

Alle werkstukken die u op deze site vindt zijn ontworpen en gemaakt door een van ons. We hebben een eigen stijl die u terugziet in ons werk. Alle stukken zijn uniek. Is het niet in vorm... dan wel in glazuur.

Ziet u een stuk in onze portfolio maar zou u het in een andere kleur willen... dan kan dat ook!

Het is een feit dat we geen 100% identieke stukken kunnen maken. We kunnen veel sturen... maar er zijn zoveel factoren die van invloed zijn, dat wij soms ook voor verrassingen komen te staan. Dat maakt het nou juist ook zo leuk! 


Werk in opdracht

In overleg kunnen wij alles voor u maken. Samen hebben we diverse technieken en creativiteit in huis om een apart project goed te laten slagen. Zo kunt u een geheel eigen werkstuk ontwerpen. Leuk als uniek kado. We kunnen bijvoorbeeld een naam of afbeelding/logo verwerken in het werkstuk.  Ook is het mogelijk iets met transfers te doen. Op deze manier kunnen meerdere identieke afbeeldingen gebruikt worden. Dit is handig bij relatiegeschenken of kado's voor in een kerstpakket. 

Voor een uniek gedenkteken of urn kunt u ook bij ons terecht. Kom eens langs in Zevenhuizen...dan laten we u de mogelijkheden zien. Contact


Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht. 

Schaal 7 keramiekatelier

Dorpsstraat 202a

2761 AJ  Zevenhuizen

J. 0624381614

P. 0628087568

info@schaal7.nl

KvK 70896003

BTW nr. NL858501673B01


            Zoektermen ...  keramiek  schaal  schalen  mok  vaas  mokken  pottenbakker  vazen  keramist  klei  glazuur  kado                  urn potten  urnen  grafmonument  aardewerk  workshop  steengoed  keramiste  tuinbeelden  webshop tuinornament  beeld